Thursday, 25 June 2015
BISKUT KACANG WALNUT TANPA BAKAR
Bahan-bahan
125gram mentega
60gram gula pasir
1 sudu besar sirap kencana
60gram buah kurma yang dicincang
3 cawan gelembung beras ( puffed rice seperti cereal )
90 gram kacang walnut yang dicincang
Cara-cara
1. Alaskan acuan dengan kertas aluminium yang sudah digris.
2. Satukan mentega, gula halus, sirap kencana, buah kurma yang dihiris ke dalam periuk. Didihkan atas api sederhana sehingga mendidih.
3. Masukkan puffed rice dan kacang walnut dan kacau sehingga sebati. Kemudian keluarkan adunan dan tekankan di atas acuan ataupun buat bebola kecil yang mudah untuk dimakan.
4. Boleh disimpan di dalam bekas kedap udara atau di dalam peti sejuk.
Kredit Gambar : Carrie Vasios Mullins
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment