Tuesday 2 August 2016

Resepi Kek Biskut Marie By Sara Vee

 


Bahan-bahan

500gm biskut merrie (1 peket ½)
1cawan gula*
½cawan sebuk koko*
1cawan air*
⅔cawan mentega*
1sudu kecil vanilla*
Topping coklat
½ cawan susu sejat
1 bar coklat masakan
Hiasan seperti kekacang @ buah buahan.

Cara-Cara


Pecahkan biskut merrie, ketepikan
Dalam periuk kecil, jadikan satu bahan bertanda *
Whisk sebati
Panaskan diatas api yg perlahan, sentiasa kacau rata. selama 7-8 min.
Tuang didalam mangkuk yang mengandungi biskut merry tadi.
Gaul mesra.
Masukkan dalam acuan kek
Tekan dan padatkan, simpan dalam petisejuk 1jam.
Untuk membuat topping
Panaskan susu sejat, matikan api & masukkan coklat masakan
kacau sebati.
Tuangkan diatas kek dan sejukkan semula 1jam.

Hiaskan & hidangkan.

No comments: