Monday 8 June 2015

TART TELUR MUDAH DAN SEDAP



Bahan-bahan:

1 kg tepung gandum, 
500gm margerin, 
3bj telor gred B. 

- uli seperti membuat pastry biasa, jgn uli lama2 nanti adunan keras, stakat bercampur n sebati ... 

Filling :

 
7 biji telor, 
1 tin susu pekat 500gm, 
1 tin air, 
vanilla n pewarna ikut suka, 

-campur kesemua bahan, kacau rata dan tapis
-susun pastry yg telah diterap di atas kuali leper & isi bancuhan filling, tutup & bakar menggunakan api dapur yg paling kecil..(macam nak tanak/keringkan nasi)..
- bakar sekitar 7-10mnt.
-Filling kelihatan se akan2 masih belum mmbeku,terus alihkn dr kuali & biar sejuk baru keluarkan dr acuan.
(boleh menggunakan oven pd rak paling bawah dgn suhu 170C)


Ketahui Amalan Orang Murah Rezeki! Klik Sini!

No comments: